Over Daffies


Hi!

Mijn naam is Daphne en samen met mijn man en 2 katten woon ik in Zeeland. Wie mij goed kent weet dat kleding mijn hobby is. Ik ben er altijd mee bezig. En toen ik een paar jaar geleden vintage ontdekte, ging er een wereld voor me open.

Waarom vintage?

  • Wanneer je investeert in vintage of tweedehands producten, geef je bestaande items een nieuw leven. Voor het product hoeven geen nieuwe grondstoffen verbruikt te worden. En het belandt ook niet op een afvalberg. Je maakt gebruik van wat er al is en dat maakt vintage duurzaam.
  • Massaproductie was vroeger nog niet zo aan de orde en vintage kleding is daardoor in de regel een kwalitatief sterk product van goede kwaliteit. Het is niet voor niets al een paar levens meegegaan! Er is meer aandacht besteed aan details zoals knopen, kraagjes, blinde ritsen en andere afwerking. Veel kleding van tegenwoordig ('fast fashion') is gemaakt om maar een korte tijd mee te gaan, zodat je daarna snel weer iets nieuws koopt. Dit heeft als gevolg dat je kleding na een paar keer wassen vaal of gepluisd is. 
  • Vintage is een investering. Als je een kledingstuk zat bent kun je het vaak voor dezelfde prijs weer doorverkopen. Natuurlijk moet je er wel met liefde mee omgaan. Dan wordt het vaak alleen nog maar weer waard. Dit krijg je met een H&M jurk waarschijnlijk niet voor elkaar. Na 1x dragen daalt de waarde aanzienlijk.
  • Het is origineel. Jouw item is uniek. Kleine kans dat je iemand vind met hetzelfde item als jij.
  • Iets wat ik zelf heel bijzonder vind is dat elk vintage kledingstuk een verhaal heeft. Het draagt een stukje geschiedenis met zich mee. Ik zie mijn eigen kledingkast als een soort schat aan geheimen.

Genoeg voordelen voor vintage!